SC Bolsward (zo) boekt regelmatige overwinning op Warga

Vorige seizoen stond deze wedstrijd nog te boek als een topper, Warga werd uiteindelijk afgetekend kampioen en Bolsward verzekerde zich via de nacompetitie van een plaatsje in de zo gewilde 3e klasse, maar nu met een blik naar de ranglijst de strijd tussen een kampioen- en degradatie kandidaat.

Vooraf moest trainer Marc van Hiel weer wat sleutelen aan zijn defensie, daar afgelopen vrijdag Tom Bleeker op de training moest afhaken met een liesblessure. Dat dit weer even wennen was voor de spelers was duidelijk te zien in de eerste minuten van de wedstrijd, met als gevolg een 0-1 achterstand na 10 minuten middels een simpele kopbal namens Warga.

Hierbij moet ook aangetekend worden, dat Warga vanaf het begin ook meer energie in de strijd stak en het zeker op dat moment terecht op voorsprong kwam. Dat individuele klasse op zo’n moment voor een kentering kan zorgen, bleek maar weer eens op de manier hoe de 1-1 op het scorebord kwam. Middels een mooi driehoekje tussen Maarten Botermans en Loren zo Lemmers, kwam Paul Huisman vrij voor de keeper en ronde hij op bekwame wijze af.Vervolgens dacht een ieder, zowel in het veld als er langs, dat Bolsward de 2e van deze middag had gescoord,maar alleen de verder prima fluitende scheidsrechter A. Achttien had buitenspel gezien en keurde het doelpunt af.

Dat Warga vervolgens makkelijk op de been bleef, was in die fase vooral te danken aan het te veelvuldig zoeken van SCB naar openingen door het centrum en het te weinig speelde over de flanken, met als gevolg veel balverlies en zelfs momenten voor Warga om hun 2e te kunnen maken, daar ook de verdediging, normaal een zekerheid gezien de maar 9 tegengoals, nog steeds niet solide oogde.

Zo wees het scorebord op sportpark ’t Bolwerk, dat na een schoonmaakactie van 4 man sterk geheel bladvrij was gemaakt, een 1 -1 tussenstand aan.

Na de rust toch een ander Bolsward, gelijk werd het initiatief gepakt, wat resulteerde in een bekeken doelpunt van Özgur Akkus in de 50e minuut, gevolgd door mooi doelpunt van Mounir Bouasrar in de 65e minuut, die uitstekend de buitenspelval ontweek. Een spelletje overigens waar Warga veel gebruik van maakte met behulp van een gretig vlaggende grensrechter.

Na nog een spelde prik namens Warga middels en bal op de lat, werd de eindstand bepaald op 4-1, door een goed genomen corner die door de keeper in de korte hoek in eigen goal werd gewerkt.

Nadat  Sahan Demirbas, Eray  Ergözen Raymond Abelsma nog mochten invallen en diezelfde Ergöz nog een mooie vrije trap op de lat knalde, floot de scheidsrechter af en kon SCB een regelmatige overwinning bijschrijven met als bonus een 2e plaats op de ranglijst achter koploper Friesland.

Nog te vermelden is, dat as. zondag 13 november SCB op bezoek gaat bij Oerterp, aanvangstijd 14.00, en dat vervolgens na een vrij weekend op 27 november Drachten op bezoek komt.