SC Bolsward (za) verzekerd van nacompetitie na winst op Mulier

WITMARSUM – Door zelf met 2-1 te winnen bij Mulier en door de resultaten op andere velden -concurrenten Franeker en Marrum verspeelden punten- is SC Bolsward (za) verzekerd van de vierde plaats. En dus speelt het nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

In Witmarsum stond een gelegenheidsduo centraal achterin. De vaste verdedigers Redmer Strikwerda (blessure) en Martijn Bosklopper (schorsing) waren afwezig, en dus was daar het basisdebuut voor Otte van der Goot. Hij werd bijgestaan door Johan Bloemhof, die een linie naar achteren zakte.

Dat duo veegde zijn paadje lange tijd goed schoon. Want Mulier speelde opportunistisch, maar werd zelden echt gevaarlijk.

SC Bolsward had wat dat betreft de betere kansen. Marvin Dijkstra -hij was wederom de spits vandaag- reageerde na twintig minuten attent, nadat keeper Melis Bergsma een rebound moest weggeven op een inzet van Bart Gietema.

In het vervolg van de eerste helft kregen de Bolswarders nog wat kansen, maar tot een verdubbeling van de score kwam het (nog) niet.

Dat was na rust wel het geval. Dijkstra was er eerder al dichtbij, maar een vlammend schot van zijn schoen stuiterde via de lat terug het veld in. Ook een harde inzet van Jildert de Boer leverde geen doelpunt op.

Die trefer kwam wel twintig minuten voor tijd. Een lange haal van Age Gietema werd door Dijkstra goed op waarde geschat. Hij bleef oog in oog met keeper Bergsma uiterst koel. De grensrechter van de thuisploeg probeerde het nog met een laat vlagsignaal, maar dit werd door de scheidsrechter genegeerd.

Vlak voor tijd bracht Johan van Abbema de spanning terug in de wedstrijd met een zeer fraaie treffer. Hij controleerde de bal aan de linkerkant van het veld, poortte Alexander Wiersma en haalde verwoestend uit.

Mulier probeerde een soort slotoffensief te creëren, maar kwam niet meer tot scoren.