SC Bolsward (za) verliest van hekkensluiter Arum

ARUM Om een treffend cliché te gebruiken: SC Bolsward heeft het traditioneel lastig bij Arum. Zo ook zaterdag. De Bolswarders verloren na een zeer matige wedstrijd met 2-1.

Arum, tot voor zaterdag haalden ze slechts twee punten, speelde ‘op zijn Arums’. Fysiek en opportunistisch. Bolsward maakte de fout door in dat spel mee te willen gaan en kwam zelden tot een fatsoenlijke aanval.

En als de opbouw wel ergens tot leidde, was de eindpass vaak slordig. In de eerste helft kwam Bart Gietema tot twee moeilijke kopballen, maar beide gingen over.

Al binnen het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong door Bauke Tjalle Adema. Een hoge bal werd door de Bolsward-defensie tot drie keer toe niet goed weggewerkt, waarna Adema ‘m over de uitgekomen keeper Kevin Huizinga kopte: 1-0.

Net voor rust zette Alexander Wiersma de ploegen op gelijke hoogte. Een vrije trap van een behoorlijke afstand belandde in de rechterbenedenhoek.

Na de thee een soortgelijk spelbeeld als in de eerste helft. Gelukkig was het aangenaam toeven in het zonnetje, want het voetbal was weinig verheffend.

Op enkele individuele acties na, bleef het worstelen voor de Bolswarders. Na eindelijk een goede aanval kwam de bal op rechts bij invaller Marvin Dijkstra, maar zijn voorzet was veel te hard voor spits Gietema om binnen te lopen.

Een kwartier voor tijd maakte Adema zijn tweede van de middag. Hij reageerde attent op een bal die zomaar in de zestien voor zijn voeten plofte: 2-1. Het bleek de winnende treffer.

Bolsward zette wel aan, maar het lukte maar niet om gevaarlijk te worden. In een tegenaanval in de laatste minuut van de wedstrijd moest laatste man Redmer Strikwerda nog aan de noodrem trekken. Hij haalde de doorgebroken Adema onderuit en moest met rood van het veld.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een hoekschop. Met een beetje meer geluk viel de bal wel goed voor de voeten van aanvoerder Johan Bloemhof, maar dat zat er simpelweg niet in deze middag.

SC Bolsward blijft met deze uitslag vierde, Arum is nog steeds rode lantaarndrager. Volgende week speelt de ploeg van Wilco de Bakker niet, over twee weken gaan ze op bezoek bij Marrum.