SC Bolsward (za) koploper na winst op Nagele

In het begin van de wedstrijd leek niets op een 3 – 0 eindstand. Immers, tegenstander Nagele dicteerde een groot gedeelte van de eerste helft de wedstrijd. Met goed combinatiespel werd de thuisclub onder druk gezet.

In de 27e minuut verscheen , na een mooie aanval, een speler van Nagele alleen voor keeper Nieuwenhuis. Met een fraaie reflex voorkwam deze een zeker schijnend doelpunt. De thuisclub zat ook niet stil. In de 10e minuut trof Bart Gietema met een kopbal de paal en een minuut later was Jildert de Boer dicht bij een doelpunt met een mooie boogbal die net naast ging.

Na de thee waren de rollen op het veld omgedraaid. Het was Bolsward dat de toon zette. Amper 3 minuten waren er gespeeld of het was Bart Gietema die , na een mooi passje van Jildert de Boer en een kapbeweging, met zijn linker been raakschoot 1 – 0.

Kansen kwamen er, en in de 68e minuut was het weer raak. Bart Gietema kon op links slechts door een overtreding worden gestuit. De vrije trap van Age Gietema bereikte in het drukbezette strafschopgebied Bart, die de bal wist binnen te koppen 2 – 0 .

Nog was de koek niet op want 1 minuut voor tijd was het invaller Marvin Dijkstra wiens afgemeten voorzet vanaf de rechterkant door Bart Gietema werd verzilverd met een fantastische kopbal 3 – 0 .

SC Bolsward staat nu met drie wedstrijden gespeeld bovenaan met negen punten. Bant en Wolvega volgen met zes punten uit twee wedstrijden.