Opnieuw een nederlaag voor Sc Bolsward (zo) thuis tegen RKO: 1-2

Wat valt er nog te vertellen voor u verslaggever, ja dat er weer enorme kansen werden gemist in de begin fase van de wedstrijd, ja dat het geluk niet mee zat enzovoort.

Wel dat de eerste minuten prima voetbal werd gespeeld en de gasten uit Rutten in feite met de rug tegen de muur stonden. De op rechts sterk spelende Monier enkele voorwaartsen de mogelijkheid gaf om al vroeg de score te openen. Niet dus, het ontbrak opnieuw aan een koele afmaker.

Een tegenvaller in deze voor het team was dat de niet fitte Özgur Akkus ( heeft vorige week zijn 100e doelpunt gemaakt en is nu samen met Juryt Abma de grens van 100 gepasseerd) voor de wedstrijd moest afzeggen.
Alleen een misverstand tussen een verdediger en de keeper van de gasten leverde de 1-0 op voor de thuisclub. Wel een verdiende voorsprong, maar maakte opnieuw duidelijk dat niet één van de voorwaartsen van de thuisclub op dit moment een killer instinct heeft. En dat is niet de eerste keer veel punten in deze competitie werden verloren door het ontbreken van stootkracht in de voorste linie. Was dat wel het geval dan had SC Bolsward het zichzelf veel gemakkelijk kunnen maken.

De gasten konden alleen maar moet putten over zoveel gebrek aan scorend vermogen van de thuisclub dat ze brutaal de aanval kozen het leverde zelf een penalty op en de verdiende 1-1. Daarvoor waren de gasten via een uitval al dicht bij de 1-2. Een situatie die eigenlijk al ondenkbaar was gezien het begin van de wedstrijd. SC Bolsward was daarna geheel de regie kwijt over de wedstrijd maar ook qua inzet en beleving. Het middenveld miste passie, terwijl RKO de mouwen op stroopte.

Na de thee kreeg de thuisclub de tweede tegenvaller te verwerken. Thomas Jan van der Zee (die een prima eerste helft speelde) moest afhaken met een liesblessure
Het was dan ook niet verwonderlijk dat RKObrutaal de leiding nam via de kortste weg naar doel: 1-2. Verse krachten werden wat laat ingebracht en RKO hield zich bezig met tijd rekken de bal of wel richting het oude CAB veld te rossen of richting RES veld en omde beurt op de grond te gaan liggen. De thuisclub was zo vriendelijk om bij iedere voorgewende blessure de bal netjes over de zijlijn te plaatsen. Het resultaat opnieuw een nederlaag.