Nijland deelt mokerslag uit aan ONT

Nijland is goed uit de winterstop gekomen met een geweldige 2-0 overwinning in Opeinde (niet Opende, dat ligt 17 minuten verderop) tegen ONT.

Wekenlang werd het kunstgras in Witmarsum gebruikt om toch goed aan de start te kunnen verschijnen, onder vaak winterse omstandigheden. Helaas was het kunstgras in Opeinde nog steeds bedekt onder een laagje sneeuw en uiteindelijk kon de scheidsrechter pas om 13.30 besluiten dat er gespeeld kon worden. Na veel mitsen en maren kon er dus afgetrapt worden, onder nogal dubieuze omstandigheden voor ons gevoel.

Het veld bleek tijdens de wedstrijd toch goed bespeelbaar en de spelers hadden nergens last van, ook niet van de sneeuw die pas na de wedstrijd was verdwenen. Beide ploegen begonnen afwachtend, maar Nijland kreeg regelmatig een goede kans om de score te openen. Sjoerd Tjalsma dook na een doorkopbal van Nico Pieter Bonnema alleen voor de keeper op, maar mikte te hoog. Ook Elmer Woudstra en Nico Pieter Bonnema kwamen via links gevaarlijk door, maar hun voorzetten konden niet worden afgerond. Cor oeman leek wel te scoren uit een corner, maar de keeper van ONT redde fantastisch.

De grootste kans was echter na een half uur voor de thuisclub, toen een voorzet van Van der Hoek bij de tweede paal in een leeg doel kon worden geschoten. Op een of andere manier gebeurde dit echter niet en Nijland kwam met de schrik vrij. Sterker nog, kort voor rust kwam het verdiend op voorsprong, toen Elmer Woudstra de laatste verdediger afschudde met een handig lobje. Zijn voorzet werd nog beroerd door de keeper, maar natuurlijk dook onze aasgier Sjoerd Tjalsma precies daar op, waarna hij de 0-1 in het lege doel kon werken. Een bevrijdende treffer die kort voor rust een enorme stap in de goede richting was.

Na de rust werd er een stormloop verwacht van ONT, maar het kreeg geen enkele kans van een geconcentreerd verdedigend Nijland. Als een hecht team gaf het niks weg en kreeg het vervolgens alle kans om via de counter de score op te voeren. Slechts een keer moest keeper Marten (45 jaar, maar wel weer ‘de nul’) vrezen voor de gelijkmaker, maar een inzet (van onze eigen Bauke?) werd van de lijn gehaald door Sjoerd Teake.

Pas heel laat in de wedstrijd lukte het de gasten om een van de vele counters af te maken. Een voorzet van Nico Pieter Bonnema werd, onder druk van Elmer Woudstra , losgelaten door de doelman van de thuisclub en uiteraard was het onze topscorer Sjoerd Tjalsma die de 0-2 feilloos in het lege doel schoot. De wedstrijd was hiermee beslist, want ONT maakte een machteloze en ongeïnspireerde indruk. Een derde goal van Nijland hing in de lucht, maar invallers Erwin Hoekstra en Remco Mooij troffen geen doel.

Kort voor het einde was daar echter toch ineens een enorme kans voor ONT, maar alleen voor Marten werd er hoog over geschoten. Het bleef dus bij 0-2 en zo steeg Nijland met stip op de ranglijst en werd het gat met ONT even flink vergroot. De komende twee weken staan er alleen maar degradatie krakers op het programma en dus zijn het spannende tijden.

Zaterdag komt t Fean op bezoek in Nijland en de week daarna gaan we naar Zwaagwesteinde. Het begin is er, nu is het zaak om door te zetten en de basis te leggen voor nog een seizoen in de tweede klasse.