Mulier krijgt Sinterklaascadeau

De wedstrijdklok stond al zes minuten op ‘90’ toen Folkert van der Wei Mulier na een terecht gegeven strafschop hard en hoog naar een 1-1 gelijkspel schoot.  Zes minuten eerder (in de 90e minuut dus) had Bart Gietema de 1-0 voor de thuisclub gescoord en leek de overwinning in de zak voor de Bolswarders.

Zo mochten de Witmarsumers toch nog de handen dicht knijpen. De verder prima leidende scheidsrechter De Groot speelde voor Sinterklaas door maar liefst zes minuten blessuretijd bij te trekken.

Sc Bolsward was op deze kille en mistige zaterdag de ploeg met het meeste balbezit. De ploeg van Wilco de Bakker probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen. Doelpogingen van Bart Gietema en Tom Lindeboom werden nog tegengehouden door de 47-jarige doelman Melis Bergsma. De degelijke doelman verdedigde het doel met handen en voeten. In de negentiende minuut scoorden de Witmarsumers bijna de openingsgoal. Een goede vrije trap werd hard naast gekopt, Bolsward was gewaarschuwd. Aan de andere kant raakte Gietema de lat. De doelgerichte pogingen kwamen veelal van Gietema, die weinig geluk had in de afronding. In de laatste minuut van de eerste helft schoof Johan Bloemhof de bal in de handen van Bergsma. Dit was dé kans voor rust.

Direct in de tweede helft schrok Alexander Wiersma van de grote kans hem door Marc Dijkstra geboden. Even later schoot Wiersma tegen de keeper. Het niveau van de wedstrijd zakte langzaam weg. Mulier kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit en de wedstrijd leek in een teleurstellende 0-0 te eindigen. De wederom sterk spelende verdediging met Posthumus, Rijpkema, Strikwerda, en Bosklopper gaf geen kans weg.

Nadat Gietema in de 84e minuut – na een mooie aanval – net naast kopte, leek het wachten op het fluitsignaal van scheidsrechter De Groot. De wedstrijd zakte weg naar een bedenkelijk niveau, gelijk de wedstrijd tegen Franeker. In de laatste minuut van de officiële speeltijd leek een individuele actie van Jildert de Boer in schoonheid te sterven. Zijn schot werd door de Witmarsumer doelman gepareerd, maar de bal viel precies voor de voeten voor Gietema die je dit soort kansen niet moet geven en hij schoot de bal dan ook hard tegen de touwen.

Toch nog 1-0 in de negentigste minuut en een verdiende overwinning leek zeker. Waarom de scheidsrechter zes minuten blessuretijd bijtelde zal altijd een raadsel blijven; blessures waren er niet. Een grote teleurstelling voor sc Bolsward. Het vertoonde spel van de eerste helft biedt echter aanknopingspunten voor het vervolg van de competitie.