Korfballers Westergo verliezen punten

Op 7 jan. speelde Westergo in Leeuwarden tegen Pallas ’08. Westergo heeft de punten hard nodig en was er in dit duel ook dichtbij om in ieder geval 1 punt mee naar Bolsward te nemen. Na 1-1 kwam Westergo zelfs nog even voor (1-2), maar daarna nam Pallas het heft in handen en liep uit naar een 8-4 ruststand.

Ook in de 2e helft bleef er een behoorlijke marge, maar halverwege het duel begon Westergo aan een knappe inhaalrace en door een goed genomen vrije bal door Johannes Miedema was de (bijna)aansluiting er: 8-7. Toen scoorde de thuisploeg 3 maal op rij en weer leek Westergo de wedstrijd uit handen te geven. Maar de Bolswarders toonden veerkracht, bleven ervoor gaan en door 2 treffers op rij van Hedzer Eringa was de stand plotseling gelijk: 13-13. En toen, in de 29e minuut, kwam de genadeklap…. Pallas scoorde en kon deze nipte voorsprong vasthouden. Dus 14-13 en de kater was er duidelijk voor de Bolswarders.

Doelpunten: Johannes Miedema 6, Hedzer Eringa 3, Michelle Dijkstra 2 en Sytse Piter Bras 2 ( 1 strafw.)

Zaterdag 14 jan. kwam kampioenskandidaat DTG uit Wyckel naar Bolsward. De pupillen van de week Martijn van der Valle en Johan de Boer mochten met de door Primera Bolsward gesponsorde bal proberen eerst zelf een doelpunt te maken en daarna kon het duel beginnen.

Dat men in Wyckel de ambitie heeft om kampioen te worden kwam goed uit de verf. Westergo kon in het eerste kwartier nog redelijk in het spoor blijven van de bezoekers, maar daarna trok DTG de wedstrijd naar zich toe door simpelweg de geboden kansen beter te benutten. Eerst een gelijk opgaande strijd dus, maar na 5-6 liep DTG vrij gemakkelijk verder uit en Westergo keek bij de rust tegen een 6-11 achterstand aan.

Ook na de rust konden de Bolswarders geen vuist maken  en het DTG moeilijk maken. De marge bleef, en door een aantal doelpunten van DTG  in de eindfase toen Westergo het duidelijk opgaf werd de marge zelfs nog groter:

10 treffers. Dat resulteerde in een  17-27 eindstand. Doelpunten:  Johannes Miedema 7 ( 1 strafw.), Michelle Dijkstra 3, Hedzer Eringa 2, Mirna Feddema 2, Sytse Piter 2 ( 1 strafw.) en Franck Kort 1.

Op 7 jan. werden de wedstrijden van E2 en C2 afgelast vanwege gladde wegen.

A1 speelde wel en won in Oldeberkoop met 12-14 van Lintjo A2. Doelpunten: HarmJan 5, Mariska 4, Catharina 2, Jesper van 2 en GeertJan 2.

Op 14 jan. speelde B1 thuis tegen Deinum B1. Westergo won met 4-1 na treffers van Anoek 2, Nova 1 en Rins 1.

C2 speelde in Lemmer tegen Lemmer C2. De thuisploeg was sterker en pakte de winst: 9-3. Naïka scoorde 2 keer en Seval 1 keer.

D1  moest naar Buitenpost en verloor daar in de sporthal met 13-7 van Olympia D1. Doelpunten: Iris 3, Betül 2, Sigrid 1 en Martijn 1.

E1 speelde in Wolvega tegen SIOS E3. Westergo won met 6-13. Emma scoorde 5 keer, Mare 4 keer, Syrk  2 keer en Carlijn ook 2 keer.

F1 moest ook naar Lemmer en verloor met 10-4 van Lemmer F1. Liset maakte 3 doelpunten en Ytsen 1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.