Koploper Warga onderuit tegen een sterk Sc Bolsward: 2-1.

Even leek het erop dat op een sombere zondagmiddag op sportcomplex ‘Het Bolwerk’ het scenario van de eerste competitie ronde zich zou herhalen, uit tegen Old Forward.

Tien minuten voetbal en in ieder geval drie opgelegde kansen voor het team van ad interim trainer Jos Noorman (Marc van Hiel was verhinderd). Slechts één werd benut door Paul Huisman die met een uitstekende actie de defensie van Warga op het verkeerde been zette en dat al in de tweede minuut: 1-0.

Daarna was het de weer de sterk spelende Mounier Bouasrar die geen geluk had bij de afronding. Een open doel kans voor Juryt Abma ging over. Een corner die via lat en paal door de verdediging van Warga maar ter nauwelijks werd weggewerkt. En opnieuw Juryt Abma die via een prachtige beweging van Bouasrar diens voorzet bij de tweede paal niet wist te verzilveren.

Het scenario van Old Forward dus, veel kansen laten liggen en na afloop met lege handen staan. Warga was daarna enigsinds bekomen van de schrik en kwam weer tot voetballen zonder echt gevaarlijk te worden. Niet goed wegwerken van de SC Bolsward defensie kwam de ploeg duur te staan, de afvallende bal werd snoeihard ingeschoten: 1-1. Niet verdiend, maar het stond wel op het scorebord.

In de tweede helft pakte de thuisclub het weer goed op en er kwamen opnieuw kansen. Het was Paul Huisman die met een goede actie, na een pass van Dennis Niemarkt, de score beheerst naar 2-1 tilde. Maar hij had ook zomaar voor de 3-1 kunnen tekenen, zijn inzet ging net naast het doel.

Warga ging daarna de lange bal hanteren maar SC Bolsward gaf geen krimp en hadden eigenlijk ook in de tweede helft al in een vroeg stadium de wedstrijd op het slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet zodat koploper Warga kon blijven hopen op een remise, maar met dank aan de achterhoede van de Bolswarders en met name de backs Sean Noorman, Niels Sachez-Infante die beiden een goede wedstrijd speelden maar ook het centrum Tom Bleeker en Deniz Akkus stond als een huis.
Maar bovenal was het de verdienste van het hele team dat nu wel de meer dan verdiende overwinning over de streep wist te trekken: 2-1.

A.s. zondag speelt Sc Bolsward de bekerwedstrijd thuis tegen 2e klasser LSC 1890. Anvang 14.30 uur.