Gelijkspel voor Westergo

Westergo stond zaterdagmiddag tegenover een stugge tegenstander, t.w. Sparta uit het Groningse Zevenhuizen. De inzet was een plaats in de middenmoot; bij winst voor de Spartanen zou de ploeg uit Zevenhuizen Westergo op de ranglijst voorbij kunnen gaan.

Het werd een matig duel dat bijna werd doodgefloten door de op allerlei kleine onbeduidende incidentjes lettende scheidsrechter. Soms stonden beide ploegen met verbaasde gezichten in het veld en had men geen idee wat er nu weer fout was gegaan.

Wat de wedstrijd nog een beetje aantrekkelijk maakte was de spanning: het ging de gehele tijd gelijk op. Een paar keer maar was de marge 2 doelpunten, maar beide teams slaagden er steeds weer in om op gelijke hoogte te komen. Vlak voor rust stond Westergo met 10-8 voor en halverwege de 2e helft had Sparta een gaatje van 2 bij de stand 12-14. Het werd uiteindelijk 15-15 en gezien de verhouding was dat een terechte uitslag. Doelpunten: Johannes Miedema 6, Hanneke Buma 3 (1 strafw.), Tjitske van Dijk 3 (alle 3 vanaf de stip), Bas Bosma 1, Michelle Dijkstra 1 en Sytse Piter Bras 1.

Koploper de Waterpoort blijft de lijst aanvoeren (14 uit 9), won uit met 13-27 van hekkensluiter Thrianta(4 uit 9) . Quick versloeg DTG met 19-12 en staat 2e met evenveel punten als de Waterpoort, maar met een minder doelsaldo, EKC uit Emmen bezet de 3e plaats (11 uit 9), want de Emmenaren wisten in Deinum TdeK te verslaan met 15-20. TdeK heeft nu 10 uit 9). Westergo blijft 5e (8 uit 9), gevolgd door Sparta

(6 uit 9) en DTG staat op de 7e plaats met 5 uit 9.

Op 16 april speelt Westergo uit tegen Quick en de Bolswarders zouden buurvereniging de Waterpoort (Sneek) een goede dienst bewijzen door dat duel te winnen.

De wedstrijd van A1 werd uitgesteld.

B1 speelde uit tegen WIK B2 en verloor nipt: 7-6. Doelpunten: Tsjalling 3, Anoek 2 en Amarins 1.

C1 speelde uit tegen Thrianta C1 en verloor met 8-2. Esmee en Douwe scoorden elk 1 doelpunt.

C2 verloor thuis met 1-3 van Wêz Warber C2. Aaliyah redde de eer.

D1 speelde thuis tegen de Pein D1 en won met 5-3. Doelpunten Anke 3, Bouke 1 en Jelmer 1.

D2 won thuis met 7-6 van H’veen D3. Luke scoorde 4 keer, Jelly 2 keer en Suzanne 1 keer.

E1 won thuis met 4-2 van WWMD E1. Mare maakte 2 doelpunten, Emma en Janieke elk 1.

E2 verloor met 1-3 thuis van TdeK E2.  Het doelpunt werd gescoord door Shyvana.

E3 deelde de punten met Boelenslaan E3: 1-1. Carlijn scoorde.

F1 speelde thuis tegen Emmen F1 en verloor met 4-8. Jordan scoorde 2 keer en dat deed Niekee ook.