G voetballers SC Bolsward winnen voor Cruijff

In een cirkel stonden ze, voor aanvang van de wedstrijd, alle spelers en begeleiding van SC Bolsward G1 en BATO G1, om Johan Cruijff te eren met één minuut stilte. Heel indrukwekkend.

De spelers en speelsters van SC Bolsward zeiden, we maken er vandaag 14……. voor Johan. Dat zal hij mooi vinden.
Het werden er 14 voor Bolsward en voor Johan. BATO maakte er 4 en werd dus met een negatief saldo van 10 doelpunten tegen naar Winschoten terug gestuurd. Da’s een eind rijden dan…….

De eerste helft was het makkelijk bij te houden….. Er werd 6 keer gescoord en alle zes werden ze gemaakt door Marco, de één nog mooier dan de ander, gedenkwaardig waren de eerste, uit een vrije trap rechtstreeks in de
linkerhoek en de vierde, samen met Kees, een één-tweetje en Kees, niet zelfzuchtig, die Marco weer de eer gunde. Het liep allemaal gesmeerd. De rust ging in met een 6-2 voorsprong voor SC Bolsward.

De tweede helft ging zo mogelijk nog beter. Al na een paar minuten in de tweede helft scoorde Jack na een prachtige aanval. Daarna kreeg Kees het op zijn heupen en scoorde drie keer achter elkaar. Vervolgens was Jan Joost aan de beurt en kort daarop maakte Marco zijn zevende!!!! Met nog een treffer van Kees en Jan Joost maakte SC Bolsward de 14 vol…… O ja, BATO scoorde in de tweede helft ook nog 2 keer. Eindstand 14 – 4.

Buiten het feit dat er met grote cijfers werd gewonnen, was de wedstrijd een genot om naar te kijken met langs de lijn behoorlijk wat publiek, die onze helden aanmoedigden. Gedenkwaardig was de clash tussen Aukje en een
speelster van BATO, die de grond deed trillen. Aukje wilde niet wijken dus…… Maar geen gewonden of zware overtredingen. Gelukkig niet.

Volgende week de inhaal tegen LEO, ook weer op het Bolwerk. Kijken!!!!!!

Verslag Jan Kamps

Foto’s René Bootsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.